Alla inlägg under februari 2008

Av Josefine - 13 februari 2008 22:53

Först tog jag ut kusebusarna (0 grader ute idag)

Sen red jag & Diesel dressyr på campingen. Han var väldigt pigg först, men sen lyckades jag få den energin till att jobba fint i dressyren =) Han skötte sig galant i alla gångarter! Vi övade på en del skänkelvikningar & mkt gångartsbyten i alla de former.


Efter ridningen var det den dagliga mockningen & fixet i stallet, sen kom veterinären & vaccinerade båda mina kusar =) *kanon*

Av Josefine - 12 februari 2008 12:11

Igår kväll kom kylan tebax =(

Det är ju skönt att slippa leran i hagarna, men det är ju inte kul när det fryser på så man inte kan galoppera överallt ;) Red till "galoppbacken" med Diesel. Där ligger en stock som vi hoppade över fram & tebax =) Diesel tyckte det var skitkul & ville räjsa sen haha! Grusvägarna var hårda så det blev mkt skritt, men i skogen var det fortfarande mjukt tack & lov!

Av Josefine - 11 februari 2008 23:31

Gick upp tidigt för att hinna mocka innan tandis

Tog ut mina pållar & gjorde iordning boxarna & maten, sen var de hem & duscha & dra till tandläkaren. Det gick snabbt hos tandis tack & lov =) Sen var de bara hem & dra på sig ridbrallorna & dra tebax te stallet. Red på ridbanan idag. Körde lite dressyr, Diesel var så lydig =) De var riktigt roligt! Efter dressyren så gjorde jag som min tränare har tipsat om, avsluta med att hoppa ett hinder. Kändes bra skumt att korta upp dressyrlädren 4 hål & hoppa en bom på 1m! haha! Jag asgarvade, för det var en sån skum känsla att hoppa i dressyrsadeln! haha! Hoppade två språng & Diesel bjöd & hoppade galant över! *kul*



Av Josefine - 10 februari 2008 23:20

Idag blev det en trevlig uteritt

Jag hade tänkt sova ut, men vaknade tidigt & gick till stallet där jag städade & fixade, hehe! Helt plötsligt hade halva dan gott, då var de bara hem å käka lunch & tebax för att rida =)


Jag red på Diesel & tog med mig Armani på släp med full mundering. Hanna hakade på med Hia. Armani var pigg & glad över att få haka på tuffa grabbarna ut i skog & mark =) Diesel var inte spec trött efter gårdagen, men däremot var jag & Hanna trötta haha! Vi travade & galopperade på grusvägen upp mot finkan. Efter ritten var det dags att ta in alla kusar, sen hem för att vila upp sig för ännu en hård vecka ;)

Av Josefine - 9 februari 2008 20:55

4.20 ringde väckarklockan! *gha* Det blev INTE måånga timmars sömn...

Jag hade dessutom utsläppet, så i sömnen tog jag ut alla kusar, hehe! Det var mörkt vill jag lova! Diesel hade inte sovit i bajset som han brukar när han är nybadad! Haha! *tack!* =) Bara några småfläckar behövde jag tvätta bort. När Dieselponken var borstad, kammad & snygg så drog jag på de nya transportskydden & dom satt kanon! =) Jag verkligen gillar dom! Så snygga! =) Hanna & Hia som oxå var med på tävlingen åkte lite före då hon skulle rida i klassen före oss. Jag lastade Diesel själv i mörkret & han gick in så fint & stod stilla när jag stängde luckan =) Det var kanon väder idag, inte halt eller blåsit/regnit/snöigt! =) *tack & lov*

När vi kom fram så var det dags för Hanna att hoppa fram & gå in på tävlingsbanan. Hanna var nöjd med sin första riktiga tävling & det tycker jag hon ska vara!


Sen var det våran tur =)


Diesel var väldigt pigg & glad över att få vara på en tävlingsplats. När han blir så här överlycklig så går det mkt energi till att låtsas vara rädd för saker & visa upp hur snygg han är, så jag var lite rädd att han skulle bli trött innan vi ens kommit in på tävlingsbanan ;) Men ikke, han var kanon i 1m! Jag blev lite ivrig då vi kom över hinder efter hinder utan fel & med kanontid i omhoppningen så jag gasade på lite för mkt i slutet & tog aldrig upp han igen innan sista hindret, så vi rev det sista *sorry Diesel!* Men det var verkligen en kanonrunda, vi red omhoppningen på 19.40 sekunder, bara 2st hade bättre tid än oss i omhoppningen! Vi slutade på en 35:e plats av 85st som kom till start, från början var det 103st anmälda. *kul*


Då var det dags att lasta Dieseling för att vänta på nästa klass

Han gick in lika fint som i morse =) Där stod han & åt hö & betfor & väntade & väntade.. Dom ändrade så att unghästarna fick rida före oss i 1.10m, det innebar 1-2timmars extra väntan =(

Till slut var det dags, lastade ur Diesel själv, han skötte sig galant =)

Sadlade & red fram. På framridnigen var han inte alls lika pigg som i morse

=( Han slarvade lite, men rättade till sig & hoppade fint över oxern på 115cm =) Väl inne på banan. Jag började med att mesrida på nr 1, tänkte jag skulle lägga om strategi, då jag red på lite för mkt i förra klassen...i omhoppningen.. Vilket ledde till att Diesel stannade, han tänkte väl att rider hon inte så kanske ja inte ska hoppa?! Wäjki päjki Jossan! *tänkte jag* Red på igen, men nej, sa Diesel - du sa ju förra ggn att vi inte skulle över, så de luktar fuffens här, sa han. Ok Diesel, men vi SKA över nu, ja har ångrat mig, övertalade jag honom & han gjorde som jag bad =) Hoppade några hinder & sen fick vi ett stop till tyvärr.

Vet inte om han var för trött helt enkelt, det blev ju en ovanligt lång tävlingsdag. Trots denna ritt så känner jag mig nöjd över dagen, vi försökte ju iaf =) Nu satsar vi på Hamre den 23/2 ist!! =)

Av Josefine - 8 februari 2008 20:05

Vilodag-för grabben...men inte för mig!

Efter jobbet så var det en sväng till stallet & mocka & ta in alla fyrbenta. Sen drog vi till Helmers ridsportsbutik, jag letade vita helskodda ridbyxor & transportskydd. Dom hade två par olika vita helskodda, men dom fina var för långa + stora fickor på båda sidor :( & dom andra var inte vad jag letade efter tyvärr.

Sen blev det en tur till Sverige Täcket, där blev det super snygga transportskydd i royal blått-med förstärkning nertill, precis vad jag ville ha, dessutom fanns dom i cob =) & så blev det ett super snyggt fleestäcke/tävlingstäcke i samma färg & vita helskodda RTS, kopierar från http://www.sverigetacket.se/shop/  ("RTS ridbyxor har ett unikt pantenterat skoningsmaterial , som du bara hittar på RTS Spoartline ridbyxor. Mycket slitstarkt, elastiskt, andas, mjukt och tål torktumling.")

Ska bli spännande att testa dem imorrn ;)

Jaha, då var de bara de roligaste kvar ;) Tvätta Diesel. Han blev så fin =) Det blev alldeles för SENT i stallet! Natti natti!

Av Josefine - 7 februari 2008 19:58

Hoppade för Vera idag

Hon körde en halv s.k "Pether Markne övning". Den innebar att man hoppade ett hinder på medellinjen, därefter kom en bom som man skulle göra en liten volt över (..egentligen piruett) & en volt /piruett till-över bommen, sen hoppa ett till hinder på medellinjen. Det var jätte kul & nyttigt för Diesel som säger "kom matte jag ska visa vägen!!", nu blev det ist "kom Diesel, matte ska visa vägen!!" haha! Man blev väldigt trött av denna övning, vi körde den åt höger & vänster (volterna), i slutet låg oxern som var hinder nr två på 1.10cm, det var lite svårt när man kom ut den pytte lilla volten & sen direkt på hindret =) Men Diesel skötte sig galant & blev väldigt lyhörd! ;) *roligt*

Av Josefine - 6 februari 2008 20:10

Red ut på dom mjuka sköna grusvägarna med Hanna & Hia

Det var mörkt så vi var utrustade med pannlampor, benreflexer, reflexväst & reflexländtäcke, det var faktiskt första ggn jag hade mitt nya reflextäcke. De satt kanon, finns på www.ridsportonline.se om ni vill ha =)


Grabbarna var nöjda med våran ritt, den blev väldigt mysig & trevlig utan spec mkt dressyr övningar ;)

Presentation

Omröstning

Vilket alternativ är din favoritgrej som du utövar eller har som mål med din/dina hästar?
 Fälttävlan
 Dressyr
 Hoppning
 Distans
 Western
 Working Equitation
 Körning
 Gymkhana
 Voltige
 Pole Bending
 Islandshästridning
 Utställning
 Premiering
 Kvalitetstävlan
 Uppfödning
 Hunting
 Annan...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards